Historický vývoj bytové politiky v ČR - Machulda, Petr; Poláková, Olga, 1944-; Štekláč, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je analyzovat historický vývoj bytové politiky od konce druhé poloviny 19. do konce 20. století na území ČR a její vliv na vývoj bytového fondu. V teoretické části práce je nejprve popsán historický vývoj bydlení a jeho význam v životě člověka. Následuje oddíl věnovaný vývoji bytové politiky, jejím nástrojům a cílům. Další části jsou již zaměřeny na konkrétní historické etapy počínaje Rakouskem-Uherskem, kdy stát poprvé významněji zasáhl do oblasti bydlení, přes období I. Světové války, dále do meziválečné doby, II. světovou válku, etapu socialismu a dále do období transformace. Pro potřeby analýzy jsou využity dobové legislativní prameny, statistická data a zdroje zabývající se historickým vývojem ČR.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses