Zdroje financování a hodnocení dopadů zateplení budov školských zařízení - Fidler, Josef; Sedmihradská, Lucie; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení důsledků zateplování budov školských zařízení. Cílem práce je zjistit, zda se realizace zateplení projeví v hospodaření samotných školských zařízení i v hospodaření městské části, která školy zřizuje. Zdrojovými daty práce jsou energetické audity, dokumenty obsahující data o skutečných spotřebách tepla, veřejně dostupné údaje o finančních výkazech školských zařízení a rozpočty městské části. Výsledky práce potvrdily, že zateplení mělo pozitivní dopad, jak na hospodaření sledovaných mateřských škol, tak městské části. Náklady na zateplení byly vynaloženy účelně. To dokazují i výsledné doby návratnosti a čisté současné hodnoty.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses