Investování na akciových trzích - Gyürke, Ondřej (2014)
Diplomová práce s názvem Investování na akciových trzích se formou výzkumu a aplikace teoretických poznatků věnuje tématu tvorby vlastní investiční teorie založené převážně na faktorech psychologické a fundamentální analýzy. Hlavním cílem potvrzení stanovené hypotézy, že v případě, že nějaká katastrofa postihne stabilní společnost se silným mezinárodním postavením, neodráží cena akcií po katastrofě opravdovou hodnotu akcie podloženou fundamentální analýzou. Stanovení cílů práce bylo dosaženo formou rozboru konkrétních situací z práce na základě autorově zkušenosti. Hlavní cíl práce, a to potvrzení stanovené hypotézy, byl naplněn částečně. Druhá část hypotézy nepotvrdila danou teorii. Dílčí cíle praktické části byly naplněny