Investování na akciových trzích - Gyürke, Ondřej; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Prachař, Pavel (2014)
Diplomová práce s názvem Investování na akciových trzích se formou výzkumu a aplikace teoretických poznatků věnuje tématu tvorby vlastní investiční teorie založené převážně na faktorech psychologické a fundamentální analýzy. Hlavním cílem potvrzení stanovené hypotézy, že v případě, že nějaká katastrofa postihne stabilní společnost se silným mezinárodním postavením, neodráží cena akcií po katastrofě opravdovou hodnotu akcie podloženou fundamentální analýzou. Stanovení cílů práce bylo dosaženo formou rozboru konkrétních situací z práce na základě autorově zkušenosti. Hlavní cíl práce, a to potvrzení stanovené hypotézy, byl naplněn částečně. Druhá část hypotézy nepotvrdila danou teorii. Dílčí cíle praktické části byly naplněny
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: kapitálové trhy; investice; spotřebitelské chování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; capital market; investments; consumer behavior; master's theses