Monitoring cykloturistiky na úseku Labské stezky - Hrkal, Jakub (2014)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením přínosů úseku Labské stezky mezi Hradcem Králové a Kuksem. V teoretické části je vyložena historie cykloturistiky a související užívané pojmy, představena Labská stezka včetně subjektů podporujících její rozvoj a také popsány přínosy a náklady cykloturistiky. Praktická část je zaměřena na jmenovaný úsek stezky, který nejprve charakterizuje a následně prezentuje a analyzuje výsledky dotazníkového šetření provedeného v rámci práce.