Ženy v managementu - Marková, Kateřina (2013)
Zásada rovných příležitostí žen a mužů je v dnešní době uplatňována ve všech vyspělých zemích. Diplomová práce se zabývá postavením žen ve vedoucích pozicích, přičemž zde byla provedena podrobná analýza situace žen-manažerek. V práci jsou zmapovány zkušenosti a názory manažerek, jsou zde zmíněny obtížné situace spojené s výkonem jejich pozice a je zkoumáno dosažení rovnováhy jejich osobního a pracovního života.