Význam nestátních neziskových organizací pro integraci imigrantů do české společnosti - Sukopová, Hana; Druláková, Radka, 1973-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce se zkoumá roli, kterou hrají nestátní neziskové organizace v integraci imigrantů do české společnosti. Představuje aktivity těchto organizací, jejich spolupráci s dalšími aktéry, cílové skupiny a případná omezení. První část přináší základní přehled existujících modelů integrace a představuje multikulturalismus jako klíčový teoretický přístup v této práci. Druhá část práce je zaměřena na právní a finanční postavení nestátních neziskových organizací. Následně se práce zaměřuje na historii migrace do ČR a vývoj legislativy v této oblasti. Závěrečná část představuje případovou studii Integračního centra Praha, která odhaluje skutečný potenciál neziskových organizací na procesu integrace.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses