Obchod vybranými komoditami s ohledem na fair trade - Pokorná, Iveta; Jiránková, Martina, 1967-; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce "Obchod vybranými komoditami s ohledem na fair trade" má za cíl zanalyzovat vybraný sektor s komoditami v konkrétních zemích. Zároveň se práce snaží potvrdit platnost teoretických modelů mezinárodního obchodu, přičemž velký důraz je kladen na zkoumání alternativního konceptu fair trade a dopadů, které má tento typ obchodování na konkrétní producenty v rozvojových zemích. Práce je strukturována do čtyř kapitol. Úvodní část nastiňuje teoretické východisko pro následnou analýzu problematiky. Druhá část se zabývá rysy fair trade. Ve třetí části je rozebrána problematika konkrétního průmyslu v konkrétní zemi. Závěrečná kapitola hodnotí dopady fair trade na pěstitelská družstva v subsaharské Africe.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses