Role distributora léčiv na farmaceutickém trhu ČR - Demuth, Jan (2015)
Cílem této práce je zmapovat praktické náležitosti pro vstup nové distribuční firmy léčiv na farmaceutický trh v České republice a přiblížit její role a specifika v dodavatelském řetězci. Stěžejními částmi jsou potom analýza farmaceutického trhu u nás i v zahraničí, státní regulace trhu, distribuční licence léčiv a v neposlední řadě i představení činnosti distributora na konkrétních příkladech.