Energetická politika Číny a USA ve Střední Asii aktuální vývoj, trendy a problémy - Jelínková, Kristýna; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je stanovit shodné i rozdílné rysy bezpečnostní energetické politiky Číny a Spojených států amerických ve Střední Asii. V úvodu práce je vysvětlen teoretický rámec energetické bezpečnosti. Práce popisuje přístup a nástroje energeticko-bezpečnostní politiky obou zemí nejprve v obecné rovině, strategický význam regionu Střední Asie pro obě země, a následně konkrétní aktivity obou zemí v regionu Střední Asie, které souvisejí s naplňováním jejich energetické bezpečnostní politiky. Práce se primárně věnuje ropě a zemnímu plynu a časově období od počátku 90. let 20. století do současnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses