Cestovní ruch ve světě asijská expanze - Burdová, Markéta (2014)
Tato práce charakterizuje vývoj a současný stav cestovního ruchu v jednotlivých světových makroregionech se zaměřením na asijský makroregion, který zažívá v posledních několika desetiletích nebývalou ekonomickou i návštěvnickou expanzi. Jednotlivé makroregiony jsou vymezeny tak, jak je vymezuje Světová organizace cestovního ruchu UNWTO. Makroregion Asie a Pacifik je v současnosti druhým nejnavštěvovanějším makroregionem po Evropě a jeho podíl na světovém cestovním ruchu se neustále zvyšuje. V práci jsou zmíněny hlavní faktory, které vedou k této expanzi. Dále je zde nastíněna predikce vývoje světového cestovního ruchu do roku 2030.