Cestovní ruch ve světě asijská expanze - Burdová, Markéta; Vošta, Milan, 1962-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce charakterizuje vývoj a současný stav cestovního ruchu v jednotlivých světových makroregionech se zaměřením na asijský makroregion, který zažívá v posledních několika desetiletích nebývalou ekonomickou i návštěvnickou expanzi. Jednotlivé makroregiony jsou vymezeny tak, jak je vymezuje Světová organizace cestovního ruchu UNWTO. Makroregion Asie a Pacifik je v současnosti druhým nejnavštěvovanějším makroregionem po Evropě a jeho podíl na světovém cestovním ruchu se neustále zvyšuje. V práci jsou zmíněny hlavní faktory, které vedou k této expanzi. Dále je zde nastíněna predikce vývoje světového cestovního ruchu do roku 2030.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses