Oceňování podniku - Jinoch, Pavel (2014)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu čistého obchodního majetku podniku Pivovar Svijany, a.s. k 1. 1. 2013. V úvodních kapitolách jsou vymezena základní teoretická východiska pro oceňování podniku, následně je představen samotný oceňovaný podnik. Stěžejní část práce je věnována analýze vnějšího a vnitřního prostředí, která je zakončena prognózou relevantního trhu. Na základě prognózy tzv. generátorů hodnoty je následně sestaven finanční plán, s jehož pomocí je určena výnosová hodnota podniku. Pro stanovení hodnoty je využita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě entity, podpůrně pak metoda srovnatelných podniků.