Oceňování podniku - Jinoch, Pavel; Drozen, František; Knopp, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu čistého obchodního majetku podniku Pivovar Svijany, a.s. k 1. 1. 2013. V úvodních kapitolách jsou vymezena základní teoretická východiska pro oceňování podniku, následně je představen samotný oceňovaný podnik. Stěžejní část práce je věnována analýze vnějšího a vnitřního prostředí, která je zakončena prognózou relevantního trhu. Na základě prognózy tzv. generátorů hodnoty je následně sestaven finanční plán, s jehož pomocí je určena výnosová hodnota podniku. Pro stanovení hodnoty je využita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě entity, podpůrně pak metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: František Drozen
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses