Dopady populační politiky Číny - Vargovčíková, Lucie; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se věnuje dopadům populační politiky Číny. Její obsah je rozdělen do tří kapitol. První kapitola pojednává o charakteristikách populační politiky z obecného hlediska. Je zde vysvětlen pojem populační politika a vymezení jejích typů a nástrojů. Dále jsou v dané kapitole popsány její světové podoby. Druhá kapitola se zabývá charakterizací populační politiky Číny, zejména pak historií a vývojem. Obsahuje také popis registračního systému "hukou" a výjimky z dříve již nastíněné populační politiky. Závěrem kapitoly jsou diskutovány dopady čínské populační politiky. Poslední kapitola diplomové práce je věnována problematice populačního stárnutí nejen z pohledu Číny, ale také přímým srovnáním této oblasti s Japonskem.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses