Právní a mimoprávní aspekty přistěhovalectví ve Španělsku - Svobodová, Tereza (2015)
Cílem této diplomové práce je představit imigrační politiku Španělska s důrazem na právní úpravu věnovanou přistěhovalcům. Práce je dělena do osmi kapitol, v nichž se nejprve zabývám politickým a ekonomickým vývojem Španělska, posléze se soustředím na vývoj migrace v čase, předkládám španělskou, ale také mezinárodní a evropskou právní úpravu z oblasti imigrace a její aplikaci při dvou soudních řízeních. Práci zakončuji dopady přistěhovalectví na Španělsko a nechybí ani interpretace průzkumu o imigraci a imigrantech mezi domácím obyvatelstvem.