Právní a mimoprávní aspekty přistěhovalectví ve Španělsku - Svobodová, Tereza; Hlavičková, Vlasta, 1943-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této diplomové práce je představit imigrační politiku Španělska s důrazem na právní úpravu věnovanou přistěhovalcům. Práce je dělena do osmi kapitol, v nichž se nejprve zabývám politickým a ekonomickým vývojem Španělska, posléze se soustředím na vývoj migrace v čase, předkládám španělskou, ale také mezinárodní a evropskou právní úpravu z oblasti imigrace a její aplikaci při dvou soudních řízeních. Práci zakončuji dopady přistěhovalectví na Španělsko a nechybí ani interpretace průzkumu o imigraci a imigrantech mezi domácím obyvatelstvem.
Vedoucí práce: Vlasta Hlavičková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses