Dopad zvýšení snížené sazby DPH na knihy - Kovář, Dominik (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadu zvýšení snížené sazby daně z přidané hodnoty v období mezi roky 2011 a 2012 s přihlédnutím na prodejce a spotřebitele knih. Hlavním cílem je změření velikosti daňového dopadu. K dosažení cíle byla zvolena metoda pracující se změnou maloobchodní ceny vybraných knižních titulů na konci roku 2011 a začátku roku 2012.