Vývoj obchodu elektřinou v rámci EU - Fučík, Václav; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zaměřuje na analýzu historie, současnosti a dalšího vývoje přeshraničního obchodování s elektřinou v EU. K tomu používá několik nástrojů -- analýzu výrobního mixu, roli obnovitelných zdrojů energie, míru mezinárodního propojení a vytížení těchto tras, institucionální uspořádání prostředí a cenovou konvergenci národních trhů. Provedený výzkum předkládá výstupy v podobě popisu dosavadního vývoje, analýzy současného stavu trhu a výhledu do budoucna na úrovni států. Výsledky diplomové práce umožňují utvořit si ucelený obraz fungování trhu s elektřinou v EU a jeho pravděpodobného dalšího směřování.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses