Komparace podmínek exportního financování ČR a vybrané země na příkladu projektového financování - Bobuská, Natálie; Čajka, Radek, 1983-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je porovnat podmínky a způsob poskytování exportního projektového financování mezi Českou Republikou a Švédskem. Teoretická část zahrnuje 3 kapitoly. V 1. kapitole vysvětluji podstatu a strukturu projektového financování, ve 2. kapitole analyzuji instituce poskytující exportní financování v ČR a nástroje, které mohou aplikovat na případ exportního projektového financování. Analogicky ve 3.apitola analyzuji systém exportního financování ve Švédsku. V praktické části, na imaginárním ochodním případě ukazuji způsob, jak je exportní projektové financování realizováno českou exportní úvěrovou institucí (tj.ČEB na jedné straně a švédskou exportní úvěrovou institucí (tj.SEK) na straně druhé. V závěru shrnuji zjištěné podobnosti a rozdíly.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses