Opatření proti korupci v právu EU - Bařinová, Petra; Grmelová, Nicole, 1975-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Korupce představuje hrozbu stability ekonomiky a politiky na úrovni evropské i světové, a proto vzniká celá řada protikorupčních opatření a je kladen stále větší důraz na nadnárodní kooperaci v tomto směru. K tomu, aby byla opatření dostatečné efektivní, je nezbytná provázanost celého systému protikorupčního boje. Práce se zabývá propojením právních předpisů EU, jejichž účelem je prevence a represe korupčního jednání a které vytvářejí právní rámec protikorupčním opatřením národního charakteru, s protikorupční politikou v členských státech se zaměřením na Českou republiku tak, aby byl zřejmý celý koncept protikorupčního boje. Na to navazuje hodnocení protikorupčních politik a doporučení. Velký prostor je věnován právu trestnímu, ale zmiňuje také finančně-správní oblast, dále stručně popisuje protikorupční organizace a orgány EU i mezinárodní spolupráci v této oblasti.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses