Analýza rozvoje sítě pražského metra - Kohoutová, Tereza; Mervart, Michal, 1977-; Červinská, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je zanalyzovat síť pražského metra a nastínit její budoucí rozvoj. V Teoretické části je metro obecně popsáno jako jeden z druhů městské hromadné dopravy. Dále je rozebrán jeho historický vývoj v Praze a rovněž současný stav sítě pražského metra, resp. jednotlivé linky, které jsou v současnosti v provozu. Část práce je věnována také vozovému parku Dopravního podniku a silným a slabým stránkám pražského metra. Praktická část se zabývá budoucím rozšiřováním pražského metra. Práce se zde zaměřuje na dva hlavní aspekty rozvoje pražského metra - na prodloužení trasy A do Motola a na novou trasu D. V souvislosti se západním prodloužením linky A se práce zabývá i možností napojení pražského letiště na centrum Prahy. Co se týče trasy D, práce srovnává jednotlivé navrhované varianty vedení metra a uvádí jejich výhody a nevýhody. Dále práce udává význam a přínosy této trasy pro cestující a Prahu celkově, specifikuje jednotlivé stanice, stanovuje jaké technické a kvalitativní požadavky by nová trasa měla splňovat a rovněž se snaží nalézt vhodný způsob financování celého projektu.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses