Postavenie Tuniska na medzinárodnom trhu cestovného ruchu - Havelková, Jana; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práca sa zaoberá destináciou cestovného ruchu, krajinou Severnej Afriky- Tuniskom, jej cieľom je charakterizovať Tunisko ako destináciu cestovného ruchu na základe historického vývoja a vplyvu islamskej kultúry, vymedziť súčasné postavenie krajiny na poli cestovného ruchu na základe dostupných štatistických údajov a uviesť predpoklady a možné riziká pre rozvoj cestovného ruchu v budúcnosti. V práci je uvedená história krajiny, jej postupné premeny do súčasného stavu, dôraz je kladený na obdobie francúzskeho protektorátu a obdobie revolúcie v roku 2011, ktoré krajinu najviac ovplyvnili. Ďalej je v práci uvedený vplyv väčšinového náboženstva islam na cestovný ruch, na obyvateľov a pracovníkov v cestovnom ruchu. V praktickej časti sú spracované výsledky dotazníkového šetrenia, v ktorom bolo zisťované, ako je Tunisko vnímané verejnosťou. V práci sú potom uvedené štatistické údaje, výkony odvetvia cestovného ruchu, úlohy a poslanie riadiacich orgánov odvetvia, SWOT analýza krajiny ako destinácie cestovného ruchu a záver je venovaný zoskupeniu a zhrnutiu všetkých dostupných informácií a načrtnutiu stavu cestovného ruchu v Tunisku v budúcnosti.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses