Využití Internetu pro získávání marketingových informací - Urban, Michal; Sedláček, Jiří, 1963-; Horáček, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce probírá způsoby, jakými je možné v obchodním prostředí získávat informace s použitím Internetu. První kapitola informace definuje a následně pokračuje jejich dělením z různých pohledů - z hlediska média, na kterém se nacházejí, z hlediska původnosti, odbornosti, ceny a přístupnosti informací. V druhé kapitole je analyzována světová komunikační síť Internet se zaměřením na dostupné zdroje informací - od firem, z veřejných registrů, z portálů státní správy; dále informace statistické a právní, informace pro podporu podnikání a vývozu, informace o zákaznících a v neposlední řadě informace ze zpravodajských serverů. Zabývá se i způsoby hodnocení informačních zdrojů a problematikou získávání údajů pro marketingový výzkum. V poslední části jsou pak na příkladech probírány konkrétní případy zjišťování informací - získávání legislativních údajů potřebných před samotným založením obchodu, zajišťování informací z e-shopových statistik, využívání služeb pomáhajících se stanovením tržní ceny nabízených produktů a také zkoumání statistik reklamních systémů.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses