Analýza exportu a podpory zahraničního obchodu ve Spolkové republice Německo - Marek, Martin (2014)
Cílem práce je provést analýzu exportu SRN a analyzovat tamní nepřímou podporu zahraničního obchodu. První část práce se zabývá zkoumáním slabých stránek a rizik spojených s exportem a jejich projevy na německé ekonomice. Druhá část práce zkoumá institucionální zajištění systému podpory zahraničního obchodu, jeho efektivitu a srovnává jej s vybranými evropskými ekonomikami.