Výkon mandátu poslanců Evropského parlamentu za soc.dem. stranu - Gubáš, Robert; Reschová, Jana, 1956-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Charakter výkonu mandátu sociálně demokratického poslance Evropského parlamentu (dále jen EP) má určitá specifika, která ho odlišují od europoslanců ostatních frakcí EP. Práce je svou teoretickou částí zaměřena na historické souvislosti evropské sociální demokracie a na výzvy, kterým musí v současnosti čelit (euroskepticismus, následky hospodářské krize apod.) a také na roli Strany evropských socialistů v celém procesu. Praktickou část tvoří řízené rozhovory s europoslanci za strany ČSSD a SMER - sociálna demokracia. Cílem práce je posoudit míru evropeizace evropské sociální demokracie a rozdíly v národních a evropských aspektech charakteru mandátu sociálně demokratického europoslance.
Vedoucí práce: Jana Reschová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses