Hodnocení společenské odpovědnosti vybrané organizace pomocí metody KORP - Látalová, Silvie (2014)
Diplomová práce se zabývá konceptem společenské odpovědnosti organizace jak z teoretického, tak i praktického pohledu. V teoretické části se věnuje především vymezení konceptu společenské odpovědnosti, jeho hlavním principům a vývoji v čase. Dále jsou uvedeny přínosy konceptu pro různé skupiny stakeholderů a naopak negativní názory ze strany kritiků. Cílem praktické části práce je analyzovat a zhodnotit úroveň společenské odpovědnosti v konkrétní vybrané organizaci včetně stanovení silných a slabých stránek a následně doporučit opatření pro zlepšení společensky odpovědného profilu organizace. Je použita metodika Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost.