Opatření proti daňovým únikům v zákoně o DPH - Nováková, Michaela; Zídková, Hana; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá opatřeními proti daňovým únikům v oblasti DPH. Cílem této práce je popsat opatření proti daňovým únikům v zákoně o DPH, srovnat jednotlivá opatření zavedená v České republice a na Slovensku a popsat možné dopady těchto opatření na plátce a daňovou správu z kvalitativního hlediska. V první části je vysvětlen pojem daňový únik a popsána opatření proti daňovým únikům. Druhá část se zaměřuje na problematické otázky, které souvisejí s nově zavedenými opatřeními v České republice. Ve třetí části jsou popsána opatření proti daňovým únikům na Slovensku, srovnána opatření v ČR a na Slovensku a popsán možný dopad těchto opatření na plátce DPH a správce daně.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses