Harmonizace osobního a pracovního života - Košková, Markéta; Franková, Emilie, 1949-; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Práce pojednává o kombinaci osobního a pracovního života. Cílem práce je analýza potřeb sladění obou rolí mladých lidí ve věku 20 -- 35 let. Zda se snaží o kombinaci osobního života s profesním životem a také, jestli vnímají ženské a mužské role v dnešní společnosti za rovnocenné z hlediska příležitosti pro rozvoj pracovní kariéry. Analýza kombinace osobního života s pracovním životem je provedena ve třech fázích. První fáze, analýza střetu idejí s realitou, je zpracována na základě výsledků z dotazníkového šetření. Výstupem druhé fáze, analýzy osobních zkušeností dotázaných, jsou výsledky individuálních osobních rozhovorů, které prohlubují kvantitativní výzkum. Poslední fází je analýza silných a slabých míst. Na jejich základě a základě teoretických principů získaných z odborné literatury jsou navržena doporučení, která by měla vést k efektivnější harmonizaci osobního a pracovního života.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses