Pozice Škoda Auto a.s. na světových trzích a její růstová strategie - Koutňák, Michal; Vošta, Milan, 1962-; Kadera, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá novou růstovou strategií společnosti Škoda Auto a.s., která má za cíl navýšit prodeje na více než 1,5 mil. vozů ročně do roku 2018. Tato růstová strategie je postavena na čtyřech pilířích: prodej vozů vyšší než 1,5 milionu zaměřený na trhy EU a RIC, profitabilita a finanční síla, strategické zaměření na poměr ceny/hodnoty, praktičnost a prostornost a nakonec špičkový zaměstnavatel s globálním poolem talentů. Cílem je analýza celé růstové strategie. Práce je rozdělena do tří kapitol. Úvodní kapitola se zaměřuje na historii automobilového průmyslu. Druhá kapitola se zabývá současným stavem automobilového průmyslu a v poslední části jsou rozebrány jednotlivé pilíře nové růstové strategie.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses