Premeny agendy Vyšehradskej skupiny pred a po vstupe do Európskej únie - Matulová, Tatiana; Cibulková, Petra, 1977-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je porovnať agendu Vyšehradskej skupiny pred vstupom a po jej vstupe do Európskej únie a definovať hlavné rozdiely jej pôsobenia v týchto dvoch obdobiach. Práca je rozdelená do šiestich kapitol. Prvá a druhá kapitola rozoberajú teóriu regionalizmu. Tretia kapitola stručne charakterizuje Vyšehradskú skupinu. Ťažiskom práce sú štvrtá a piata kapitola, ktoré sa venujú obdobiu Vyšehradskej štvorky pred a po vstupe krajín do Európskej únie. Posledná kapitola následne porovnáva tieto dve obdobia a stanovuje rozdiely, ako aj spoločné znaky. Záver opisuje možné oblasti pôsobenia Vyšehradskej skupiny v budúcnosti a výzvy, ktoré pred zoskupením stoja.
Vedoucí práce: Petra Cibulková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses