Visegrádská spolupráce v EU Východní partnerství jako oblast společného zájmu - Chocholoušová, Michaela (2014)
Diplomová práce se věnuje Visegrádské skupině (V4) jako jedné se spolupracujících koalic v Evropské unii (EU). Blíže pak zpracovává jedno ze společných témat V4 v EU, kterým je Východní partnerství (VP). Cílem práce je analyzovat konkrétní projevy společných aktivit V4 v rámci VP a vybrat ty, které nejvíce přispívají k rozvoji VP.