Mobilní technologie a jejich potenciál v cestovním ruchu - Klíma, Petr (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na neustále vyvíjející se problematiku mobilních technologií a jejich použití jak v běžném životě, tak v cestovním ruchu. Hlavním cílem této diplomové práce je analýza současného postavení a využití mobilních technologií v cestovním ruchu. Dílčím cílem je prokázání potenciálu využitelnosti těchto technologiích v oblastech cestovního ruchu. K dosažení cíle je v práci obsažena analýza aplikací použitelných v cestovním ruchu a dotazníkové šetření zaměřené na využívanost jak mobilních technologií, tak aplikací.