Politické aspekty nemecko ruských vzťahov v ére Putina a ich hlavné problémy. - Benovič, Jozef; Voráček, Emil, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Nemecko ruské vzťahy sú kľúčovým partnerstvo pre európsku bezpečnosť a energetiku. Na nemecko-ruskej obchodnej spolupráci sú závislé mnohé európske štáty vrátane Českej a Slovenskej republiky. Rusko je pre Nemecko historicky strategickým partnerom a dôležitosť ich vzťahu aj v súčasnosti stúpa. Spolupráca sa rozširuje a tradičné rozpory sa prehliadajú. Ukrajinská kríza priniesla zmenu nemeckej politiky voči Rusku. Práca na základe metodológie teórií medzinárodných vzťahov zachytáva povahu a rozpory vzájomných vzťahov s odrazom v realite. Vzťah analyzuje z dvoch rovín, politickej a ekonomickej dimenzie a ich úzkej previazanosti.
Vedoucí práce: Emil Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses