Analýza finančního řízení pražských fakultních nemocnic - Blažík, Radek (2014)
Tato práce se zabývá analýzou finančního řízení tří fakultních nemocnic působících v Hlavním městě Praze. Cílem je zhodnotit finanční situaci jednotlivých nemocnic a zjistit, která nemocnice je nejlépe finančně řízena. Ke zhodnocení finanční situace nemocnic bude využita metoda finanční analýzy, která bude provedena pro každou nemocnici. Na základě této analýzy bude možné určit silné i slabé stránky nemocnic ve finančním řízení. Následně bude za pomocí metody mezipodnikového srovnání určeno, která z nemocnic je celkově nejlépe řízena.