Příležitosti MSP při pronikání na zahraniční trhy - Konečná, Radka (2014)
Tato diplomová práce má za úkol zmapovat podmínky malých a středních podniků při expanzi do zahraničí a najít takové příležitosti, které podnikům pomůžou v jejich růstu. Příležitostí je chápáno jak vlastní úsilí podniku, tak státní, či nestátní podpora, kterou může MSP využít. Vedle analýzy postaveni MSP na českém trhu řeší práce problematiku jejich podpory při expanzi do zahraničí a moderní metody rozvoje v této oblasti. Cílem diplomové práce je analyzovat trendy a hlavní směry v oblasti internacionalizace MSP. Dále identifikovat klíčové potřeby českých podniků a ty porovnat s aktuální podporou na českém trhu. Na základě srovnání se zahraniční praxí, konkrétně Nového Zélandu, navrhnout nové možnosti rozvoje.