Pracovní migrace SRN ve 21. století - Doležalová, Julia; Neumann, Pavel, 1956-; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce je věnována analýze spojitostí na německém pracovním trhu v kontextu s pracovními silami ze zahraničí. První kapitola popisuje fenomén migrace a osobní predispozice jedince, které ovlivňují, zda dojde k rozhodnutí emigrovat či nikoliv. Druhá kapitola srovnává Německo jako cílovou zemi s ostatními zeměmi Evropské unie a snaží se vydefinovat, proč může být pro potenciálního migranta nelákavější. Třetí kapitola popisuje imigrační a integrační politiky EU, které ovlivňují příliv migrantů. Čtvrtá kapitola analyzuje počet zaměstnaných cizinců na německém pracovním trhu a porovnává ekonomický růst Německa ve 21. století s přílivem migrantů v jednotlivých letech Cílem práce je porovnat atraktivnost německé země s ostatními zeměmi EU a zjistit vliv cizích pracovníků na danou ekonomiku.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses