Investiční záměry na komunální úrovni Praha 11 a schvalování projektu „Jedenáctka VS“ - Pour, Marek; Vymětal, Petr; Kučera, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá problematikou investičních záměrů z pohledu městské části hlavního města Prahy. Cílem práce je zjistit, nakolik se investiční záměr "Jedenáctka VS, realizovaný městskou částí Praha 11, v průběhu dvou po sobě jdoucích volebních období proměnil, a jak vypadá v současnosti, po svém dokončení. První, teoretická kapitola zasazuje komunální úroveň politického systému do širších souvislostí a popisuje fungování orgánů městské části. V druhé kapitole jsou určena kritéria a podmínky vzniku investičního záměru. Zmíněny jsou především hlavní nástroje územního plánování, územní a stavební řízení, způsoby zadávání veřejných zakázek. Z obecné druhé části práce vychází dílčí oblasti záměru, na jejichž základě je investiční záměr hodnocen. Případová studie v třetí kapitole posuzuje investiční záměr "Jedenáctka VS" z hlediska původních cílů, které konfrontuje se skutečným stavem. Stejně tak zkoumá finanční hledisko záměru a analyzuje problematická místa související s územním a stavebním řízením. Pro účely práce jsou uvažována volební období 2006--2010 a 2010--2014, kdy byl projekt projektován a realizován. V závěru je konstatováno, že investiční záměr "Jedenáctka VS", komplex bazénů a sportovišť, doznal v průběhu dvou volebních období značných změn -- je nákladným projektem, jehož původně vytyčené cíle nebyly dosaženy a jehož zpracování neodpovídá původnímu záměru z roku 2006.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses