Podnikateľské prostredie Kolumbie a pôsobenie spoločnosti Applied Meters a.s. na danom trhu - Výrostková, Lucia (2014)
Diplomová práca na tému Podnikateľské prostredie Kolumbie a pôsobenie spoločnosti Applied Meters, a.s. na danom trhu sa zaoberá analýzou podnikateľského prostredia, jeho dopadu na vybranú spoločnosť a perspektívami jej pôsobenia v Kolumbii do budúcnosti. Dôraz je kladený na prepojenie teoretických poznatkov a informácii o teritóriu Kolumbia, získaných na základe PEST analýzy, s ich praktickou aplikáciou na pôsobenie spoločnosti na trhu prostredníctvom SWOT analýzy. Úvodná časť práce popisuje jednotlivé zložky podnikateľského prostredia z pohľadu politického, ekonomického, sociálne-kultúrneho a technologického. Nosnou časťou práce je predstavenie spoločnosti Applied Meters, a.s., odhalenie jej motívov pre vstup na trh Kolumbie a najmä vplyv dopadov jednotlivých zložiek podnikateľského prostredia Kolumbie na jej podnikateľskú činnosť na danom území.Záver práce poukazuje na perspektívy podnikania vybranej spoločnosti na kolumbijskom trhu do budúcnosti.