Specifika vývozu investičních celků do Ruské federace financovaného ČEB a.s. - Ruszová, Kateřina (2014)
V diplomové práci jsou představena specifika vývozu investičních celků do Ruské federace financovaného Českou exportní bankou, a.s. Cílem této práce je přiblížit obecný postup, který se používá v této instituci při financování dodávek investičních celků se zaměřením na specifika, které představuje ruský trh. Dále také popsat vzájemné obchodní vztahy České republiky a Ruské federace a možná úskalí při vývozu do RF. Teoretické znalosti jsou poté aplikovány na konkrétním případu českého vývozu do Ruska v podobě případové studie popisující financování přímým odběratelským úvěrem od ČEB.