Zaměstnávání osob se zdravotním postižením, analýza jejich postavení z pohledu zaměstnavatele u vybraných firem v Písku. - Malíková, Šárka; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce zkoumá faktory ovlivňující zaměstnávání osob se zdravotním postižením z pohledu zaměstnavatelů na lokálním trhu práce v Písku. Cílem je zjistit, zda zaměstnávání občanů s handicapem je finančně výhodné. Součástí této práce je shrnutí legislativního rámce, komparace podporovaného zaměstnávání v Rakousku a v České republice. Analýza dat u čtyř podniků se zaměřuje na jednotlivá kritéria jako je výše příspěvků, míra fluktuace zaměstnanců, administrativní náklady a další. Pro dokreslení celkového obrazu jsou prezentovány názory a zkušenosti zaměstnavatelů získané za pomocí místního dotazníkového šetření. Přínosem práce je vyčíslení finančních výhod a nevýhod spojených se zaměstnáváním osob se zdravotním postižením a návrhy institucionálně-právních opatření.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses