Analýza trhu práce ve Španělsku - Blažková, Tereza; Melcher, Ota; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce analyzuje aktuální situaci na španělském trhu práce, která je v současnosti velmi nepříznivá, protože míra nezaměstnanosti ve Španělsku dosahuje vysokých hodnot. Práce teoreticky vymezuje trh práce a základní pojmy s ním související, popisuje také celkovou ekonomickou situaci země a stavební a realitní boom, který ve Španělsku trval do roku 2007. Objasňuje příčiny vysoké míry nezaměstnanosti ve Španělsku, především pak důvody vysoké míry nezaměstnanosti mladých lidí do 25 let, která v roce 2013 překročila 50% hranici. Dále uvádí několik doporučení, která by měla pomoci snížit tuto vysokou nezaměstnanost. Práce se také zabývala aktuálním postavením žen na trhu práce, zjišťovala, zda ženy mají stejné pracovní podmínky na trhu práce a zda jsou ve firmách a podnicích považovány za rovnocenné spolupracovníky.
Vedoucí práce: Ota Melcher
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses