Ocenění společnosti Nestlé Česko, s.r.o. - Marková, Jana; Kislingerová, Eva, 1950-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Nestlé Česko, s.r.o. k datu 31. 12. 2012 na základě veřejně přístupných informací. Práce je rozdělena do dvou hlavních celků. Prvním z nich je teoretická část, která vysvětluje pojmy, metody a postupy, které jsou následně využité v rámci praktické části. Ta začíná představením společnosti a následně je vypracována strategická a finanční analýza, jejichž cílem je zhodnocení vnitřního a vnějšího okol, finančního zdraví podniku a ověření tzv. going concern principu. V dalším kroku je vypracován plán generátorů hodnoty a na jejich základě je poté sestaven finanční plán, který obsahuje výkaz zisku a ztrát rozvahu pro období let 2013 -- 2017. Finanční plán slouží jako podklad pro samotné stanovení hodnoty podniku, pro které je využita výnosová metoda diskontovaných peněžních toků ve formě entity a metoda EVA.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses