Uplatnění product placementu v hudebních videoklipech a jeho vnímání cílovými skupinami - Fedotovskaya, Ekaterina; Postler, Milan, 1960-; Mikeš, Jiří, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této diplomové práce s názvem "Uplatnění product placementu v hudebních videoklipech a jeho vnímání cílovými skupinami" je přispět k pochopení problematiky product placementu v hudebním průmyslu a provést analýzu postoje cílové skupiny k němu. Teoretická část se věnuje jednotlivým formám marketingové komunikace a definování product placementu. Uvádí se stručný historický vývoj tohoto nástroje a jeho výhody a nedostatky, včetně jeho právního vymezení a etických aspektů. Je popsaná i klasifikace forem product placement, kde více pozornosti je věnováno významu product placementu v hudebních videoklipech. Další část teorie tvoří analýza efektivity product placementu, se zaměřením na faktory ovlivňující jeho účinnosti. Praktická část je založena na rozboru hudebních videoklipů a na rozhovoru s focus group. Závěr má rovněž přinést potvrzení či vyvrácení hypotézy, že existuje pravděpodobnost změny u diváků vnímání či postoje k značce po zhlédnutí videoklipu, který obsahuje product placement. Také je cílem zjistit jestli tento objev dokonce může ovlivnit spotřebitelské chování.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses