Pozice značky Seat v rámci portfolia skupiny Volkswagen na evropském trhu osobních automobilů - Kubátová, Michaela; Lhotáková, Markéta, 1971-; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce pojednává o pozici značky SEAT v portfoliu skupiny VW. Práce se zaměřuje především na Evropský trh v oblasti osobních automobilů. Práce má dvě hlavní části. První z nich se věnuje teoretickému podkladu potřebnému pro řízení značky. Konkrétně rozebírá značku a atributy, které s ní souvisí, také positioning a segmentaci s důrazem na specifika evropského trhu. Druhá část práce analyzuje pozici značky SEAT pomocí dvou dílčích analýz. První analýza probíhá pouze v rámci portfolia VW osobních vozů, druhý porovnává SEAT v souvislosti s jeho největší konkurencí. Podkladem obou srovnání jsou strategický positioning značek, trendy evropského automobilového trhu a chování evropského spotřebitele. Výsledky práce poukazují na důvody, které opodstatňují přítomnost značky SEAT v portfoliu VW osobních vozů na evropském trhu.
Vedoucí práce: Markéta Lhotáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses