Průběh "arizace" na Kolínsku - Dudáš, Filip; Szobi, Pavel, 1983-; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce se zabývá procesem "arizace" v době Protektorátu Čechy a Morava s důrazem v regionu Kolínska. Práce je rozdělena na dvě části, v první teoretické části se zabývá mechanismem "arizace", kým byla vykonávána a kdo z ní profitoval. Druhá analytická část nám nabídne s využitím archivních materiálů hlubší vhled do problematiky "arizace" na Kolínsku (Státní oblastní archiv v Praze, Státní okresní archiv v Plzni, Archiv bezpečnostních složek Praha, Národní archiv v Praze). Práce popisuje osudy židovské rodiny Morawetzů a jejich "arizovaných" velkostatků ve Světlé nad Sázavou a Golčově Jeníkově. Tato studie je doplněna osobnostními profily vykonavatelů říšské správy a to nuceným správcem Wernerem Würfelem a okresním hejtmanem v Kolíně Wilhelmem Hübnerem.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses