Návrh systému na tvorbu nabídek a jeho implementace do informačního systému Pohoda - Boudek, Tomáš (2014)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu nabídek v konkrétní firmě. V práci je popsán návrh nabídkového systému v informačním systému Pohoda, který firma používá. Dále je v práci provedena analýza vytvořených nabídek v roce 2013 dle stanovených ukazatelů. Práce obsahuje teoretickou část zaměřující se na oblast nabídek, obchodních jednání, ERP systémů a oblast Competitive i Business Intelligence. V další části práce je představena firma, pro kterou je návrh proveden a informační systém Pohoda, kde jsou popsány jednotlivé funkčnosti, prvky a části systému. Je představen aktuálně používaný systém tvorby nabídek ve firmě a jeho aktuální nedostatky. Dále je vytvořen návrh na zlepšení současného systému a návrh implementace do informačního systému Pohoda. V poslední části práce je vytvořena analýza nabídek za rok 2013. V závěru jsou odhadnuty přínosy navrženého systému pro jednotlivce i firmu a shrnuta provedená analýza. Součástí práce jsou přílohy, kde je zaznamenána nabídka tak, jak je tvořena v současnosti. Přílohy obsahují i data, podle kterých je provedena analýza nabídek z roku 2013.