Analýza potenciálu regiónu strednej Európy s ohľadom na M&A transakcie - Včelková, Tereza; Čajka, Radek, 1983-; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá trhom fúzií a akvizícii a to najmä v regióne strednej Európy. Ekonomický vývoj predchádzajúcich desaťročí je charakterizovaný prudkým nárastom globálnej aktivity, na ktorom sa z veľkej časti podieľali práve transakcie fúzii a akvizícii. Cieľom práce je zistiť potenciál trhu fúzií a akvizícií v regióne strednej Európy a to na základe analýzy doterajšieho vývoja na daných trhoch Európy. Praktickým príkladom je skupina Agrofert HOLDING, a.s., ktorá je známa svojou akvizičnou aktivitou nielen na českom trhu ale aj na vybraných trhoch strednej Európy.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses