Současná pozice ratingu a ratingových agentur ve vazbě na regulaci finančního trh - Přibylová, Jana; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je přiblížit současnou pozici jak ratingu samotného, tak i jednotlivých ratingových agentur. V současnosti je situace výrazně ovlivněna nevyhnutelnou regulací, která se vyvíjí stejně jako finanční trh. Práce proto mapuje legislativní vývoj ve vztahu k ratingu, přičemž se logicky zabývá význačnými událostmi, které zapříčinily vždy nová opatření. Ačkoli nebylo možné z mé strany dojít k jedinému konkrétnímu výsledku, podařilo se mi nastínit aktuální podmínky, ve kterých ratingové agentury působí jak ve světě, tak i v České republice. Hlavním zjištěním je fakt, že směr, kterým se vydaly Spojené státy americké i Evropská unie, nemusí být do budoucna nejšťastnější, jelikož nastolená přemíra regulace neřeší ztrátu důvěry v rating a ratingové agentury.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses