Změny v uspořádání bankovní regulace a dohledu v EU v současném období - Šubrtová, Gabriela (2014)
Tato diplomová práce se zabývá aktuálními změnami v bankovní regulaci a dohledu v EU. Na začátku práce je popsána problematika bankovní regulace a dohledu. Dále jsou nastíněny příčiny, průběh a důsledky finanční krize, která zapříčinila vznik nového uspořádání regulace a dohledu v EU. V závěrečné části práce jsou rozebrány komponenty projektu bankovní unie, současný stav a připravované reformy. Analyzovány jsou také výsledky zátěžových testů včetně jejich metodologie. Tyto testy byly provedeny na podzim roku 2014 v souvislosti s novou rolí Evropské centrální banky.